Полковник поліції Шиян, який побував у заручниках у полтавського викрадача, пішов на пенсію

Шиян спростував повідомлення, що йде зі служби через критику
Фото: pl.npu.gov.ua

23 липня начальник карного розшуку Полтавської області Віталій Шиян під час операції із затримання викрадача Романа Скрипника обміняв себе на рядового поліцейського. Потім зловмисник відпустив офіцера. 5 серпня стало відомо, що Шиян іде на пенсію за вислугою років. Він заявив, що причина звільнення зі служби не пов'язана із критикою його дій під час інциденту зі Скрипником.

Начальник департаменту карного розшуку Головного управління Національної поліції в Полтавській області полковник Віталій Шиян, якого 23 липня взяв у заручники озброєний гранатою Роман Скрипник, пішов на пенсію за вислугою років. Про це 5 серпня повідомило агентство УНІАН.

Як сказав начальник облуправління Іван Вигівський, сьогодні під час наради керівництво поліції області подякувало Шияну за роботу.

Тим часом у лавах правоохоронців звучали розмови про некомпетентність дій полковника під час затримання та знешкодження озброєного чоловіка, пише агентство.

Шиян заявив кореспонденту УНІАН, що причина звільнення на пенсію не пов'язана із критикою його вчинку.

"Вважаю, що під час спецоперації з полтавським терористом я мав рацію. Я обмінявся з підлеглим", – зазначив офіцер.

Він додав, що пропрацював у правоохоронних органах 25 років.

У Полтаві 23 липня проводили спецоперацію із затримання Романа Скрипника, підозрюваного у викраденні автомобіля. Під час операції озброєний гранатою ексдесантник Скрипник узяв у заручники співробітника поліції; пізніше полковник Шиян обміняв себе на рядового поліцейського. Терористу надали службовий автомобіль, на якому він покинув місто. Потім він відпустив Шияна і зник у лісі.

У ніч на 1 серпня поліція виявила Скрипника в районі селища Опішня. Підозрюваний знову взяв у заручники правоохоронця, погрожуючи гранатою. Зловмисника застрелив снайпер.

У Державному бюро розслідування дії правоохоронців визнали правомірними.