Фігуранта справи про загибель співробітника Адміністрації Президента України засудили до восьми років в'язниці

Вирок виніс Шевченківський райсуд
Фото: pixabay.com
У березні 2019 року знайшли мертвим співробітника Адміністрації Президента України Олександра Бухтатого. У січні 2021-го в суді зачитали вирок для громадянина Вірменії, який побив Бухтатого під час пограбування.

21 січня Шевченківський райсуд Києва ув'язнив на вісім років чоловіка, який у березні 2019 року побив співробітника Адміністрації Президента України (АПУ) Олександра Бухтатого, який згодом помер.

Про це "Українській правді" повідомила речниця Київської міської прокуратури Надія Максимець.

Вона розповіла, що підозрюваний у розбої громадянин Вірменії разом зі спільником напав на Бухтатого, щоб пограбувати його. Провину в розбої іноземець визнав.

Його причетність до потрапляння в організм загиблого психотропного медичного препарату клозапіну не довели.

На засіданні суду прокурор просив для обвинуваченого дев'ять років позбавлення волі.

Спільник громадянина Вірменії перебуває на волі, його оголоси в розшук.

"Матеріали щодо співучасника злочину виділені в окреме кримінальне провадження, досудове розслідування в якому триває", – пояснила Максимець.

Бухтатого знайшли мертвим 14 березня 2019 року о 7.00 біля церкви на вулиці Багговутівській у Києві.

Прокуратура Києва повідомляла, що ввечері 13 березня Бухтатого побили двоє чоловіків, забрали мобільний телефон і банківську картку, після чого зникли. Одного з нападників незабаром затримали і вручили підозру, ним виявився громадянин Вірменії. 15 березня Шевченківський районний суд Києва взяв підозрюваного під варту.

За даними слідства, Бухтатому завдали щонайменше чотири удари в голову.

"Українська правда" зазначала, що з метою пограбування злочинці часто використовують лікарські засоби сильної дії (клофелін або клозапін), які підмішують в алкоголь.