Держфіскальна служба проводить обшуки у КП "Київський метрополітен"

Отримані від комунального підприємства гроші переказували на рахунки підприємств з ознаками фіктивності, вважають у Держфіскальній службі
Фото: Державна фіскальна служба України / Facebook
Обшуки проводять у межах кримінального провадження за підозрою в ухилянні від сплати податків на 9 млн грн під час проведення робіт із будівництва Сирецько-Печерської лінії метрополітену, повідомили у ДФС.

У приміщеннях КП "Київський метрополітен" ДФС проводить обшуки під процесуальним керівництвом Київської міської прокуратури. Співробітники відомства розраховують виявити первинну фінансово-господарську документацію, яка може підтвердити правопорушення.

За версією слідства, підпорядковане підприємство, яке виконувало роботи з будівництва лінії метрополітену на замовлення КП "Київський метрополітен", замовляло роботи з ремонту обладнання у компанії, яка отримані від комунального підприємства гроші переказувала на рахунки підприємств з ознаками фіктивності.

"Метрополітен є стратегічним активом для міста. Будь-які спроби нажитися на його будівництві є неприпустимими й отримають відповідну реакцію компетентних органів", – заявив голова Державної фіскальної служби Вадим Мельник.

Контекст:

Роботи з прокладання метро почали у вересні 2020 року. Здавання станцій "Мостицька" і "Проспект Правди" заплановано на грудень 2021 року.