ГПУ передала до суду обвинувачення щодо трьох осіб, які організували втечу за кордон колишнього співробітника "Беркуту"

У повідомленні ГПУ йдеться, що розшукуваний переїхав у Російську Федерацію
Фото: Генеральна прокуратура України / Facebook

Колишній співробітник київського спецпідрозділу "Беркут" тривалий час був у розшуку за злочини на Майдані в січні 2014 року.

Генеральна прокуратура України передала до суду обвинувачення щодо трьох осіб, які організували втечу за кордон колишнього співробітника київського спецпідрозділу "Беркут", підозрюваного у злочинах на Майдані в січні 2014 року. Про це 18 травня йдеться у повідомленні прес-служби ГПУ.

Серед обвинувачених опинився колишній співробітник Державної прикордонної служби. Його і ще двох неназваних осіб обвинувачують в організації і здійсненні в серпні 2017 року незаконного переправлення через кордон у Білорусь оголошеного в розшук колишнього правоохоронця.

У повідомленні ГПУ йдеться, що розшукуваний переїхав у Російську Федерацію.

"У ході слідства накладено арешт та вилучено транспортний засіб, на якому переправлено розшукуваного через державний кордон", – ідеться в повідомленні.

Обвинуваченим загрожує тюремний строк від п'яти до семи років.

Протести, які дістали назву Євромайдан, а пізніше – Революція гідності, тривали по всій країні з 21 листопада 2013 року до кінця лютого 2014 року. Мітингувальникам протистояли правоохоронні органи, зокрема спецпідрозділ "Беркут", і найняті владою озброєні бандити (тітушки). За час Євромайдану загинуло понад 100 людей, сотні дістали поранення.

Більшість підозрюваних беркутівців і чиновників переховується у РФ і анексованому нею Криму.

Керівник управління спеціальних розслідувань ГПУ Сергій Горбатюк повідомляв, що 12 із 26 екс-беркутівців, підозрюваних у причетності до розстрілів на Майдані 20 лютого 2014 року, набули громадянства РФ.