Маляр: Поліція робить дуже багато для розслідування вбивства Ноздровської. Є певні речові знахідки

Маляр: В Ірини було багато ворогів. Вона багатьом чиновникам могла зіпсувати життя. Але зарано виключати й інші версії
Фото: Анна Маляр / Facebook

Український юрист, експерт-кримінолог Анна Маляр повідомила, що поліція відтворює шлях додому юриста Ірини Ноздровської і можливі траєкторії руху її вбивці.

Через настрої у суспільстві поліції необхідно якомога швидше знайти вбивць юриста Ірини Ноздровської, написала юрист, експерт-кримінолог Анна Маляр у Facebook.

"Перші години і перша доба – визначальні для пошуків. Пошуки Ірини почались не одразу. Зараз поліція робить дуже багато  це правда. Відтворюється і її шлях додому, і можливі траєкторії руху злочинців, і є певні речові знахідки. Цікаво, що місцеві люди відмовляються допомагати поліції. Це може бути через дві причини  або вони не довіряють поліції і просто бояться бодай щось сказати, або в них досить неоднозначне ставлення до загиблої і вони у такий спосіб це ставлення демонструють", – зазначила кримінолог.

На думку Маляр, характер і локалізація поранень убитої Ноздровської свідчать про глибоку неприязнь убивці до жертви.

"Не просто так і не випадково саме вона стала жертвою вбивства. Так, це схоже і на помсту, і на розправу. В Ірини було багато ворогів через її принципову та активну позицію. Вона багатьом чиновникам могла зіпсувати життя. Але зарано виключати й інші версії. Бо хтось із родичів обмовився... що вона в той день йшла додому не з пустим гаманцем. Вона отримала до Нового року гроші. Тому цю версію також треба перевіряти", – розповіла вона.

Юрист додала, що слідству необхідно також досліджувати особисте життя Ноздровської.

"Чому ніхто не чув крику Ірини? Можливо, до неї підійшла знайома людина/люди? Якщо ж це були незнайомці і вони їй фізично затулили рот, тоді ці сліди на тілі мусить установити експертиза. Я продовжую стежити за розвитком подій у розслідуванні цієї справи", – підсумувала вона.

1 січня у річці у Вишгородському районі Київської області знайшли тіло Ноздровської, яка зникла 29 грудня. У Нацполіції повідомили, що Ноздровська померла від численних колото-різаних ран.

За інформацією депутата Верховної Ради Мустафи Найєма, слідство зараз відпрацьовує три основні версії: убивство у зв'язку зі справою про ДТП за участю Россошанського, племінника колишнього голови Вишгородського райсуду, вбивство на професійному ґрунті і побутовий конфлікт.

Ноздровська вела справу про загибель своєї сестри Світлани Сапатінської, яку у вересні 2015 року збив Россошанський. Ноздровська заявляла, що винний у ДТП перебував під упливом наркотиків.

У червні 2017 року Россошанського засудили до семи років позбавлення волі. 27 грудня відбувся розгляд апеляційної скарги, суд відмовив адвокатам, які просили звільнити його, і відправив справу до першої інстанції.

Дочка Ноздровської Анастасія розповіла, що лежала в лікарні зі струсом мозку після того, як друг Россошанського вдарив її головою об машину.

Сама Ноздровська заявляла про неодноразові погрози з боку родичів винуватця ДТП.