На Закарпатті розпочали розслідування обставин смерті мобілізованого з приміткою "нещасний випадок"

Зараз допитали свідків і родичів померлого військового, установлюють інших очевидців інциденту, повідомили в ОГП
Фото: depositphotos.com

У Закарпатській області розпочалося розслідування обставин смерті військовослужбовця ЗСУ, яка сталася за тиждень після його візиту в територіальний центр комплектування та соціальної підтримки. Про це 6 вересня повідомив Офіс генерального прокурора України.

За даними слідства, 1 вересня дорогою до навчального центру в 52-річного військовослужбовця, який перебував в автобусі з іншими військовими, почалися судоми, і він знепритомнів.

Зазначено, що чоловіка доправили в реанімацію до лікарні міста Свалява, однак за два дні він помер.

"Наразі допитано свідків і родичів військового, установлюються інші очевидці події. Крім цього, призначено судово-медичну експертизу, перевіряються усі обставини й версії події", – розповіли в ОГП.

Там додали, що за процесуального керівництва Закарпатської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Західного регіону розпочато розслідування факту смерті військовослужбовця ЗСУ з Мукачівського району (ч. 1 ст. 115 Кримінального кодексу України з приміткою "нещасний випадок").

Контекст:

5 вересня уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець у Telegram написав, що в Закарпатській області зросла кількість звернень до правозахисників щодо дій представників ТЦК та СП. Він повідомив, що йому надійшло звернення від жінки, батька якої, за її словами, незаконно затримали працівники ТЦК і нібито побили до смерті. Омбудсмен зазначив, що в цій справі розпочали досудове розслідування.

6 вересня в Закарпатському обласному ТЦК та СП відреагували на заяву Лубінця й зазначили, що смерть мобілізованого не пов'язана з нібито побиттям. До ТЦК він потрапив через співмешканку, до якої чоловік під час розпиття алкоголю застосував насильство, і вона викликала правоохоронців. Після цього його доправили у ТЦК, а дорогою до навчального центру йому стало зле. За словами військових, судово-медична експертиза установила, що смерть настала внаслідок природного захворювання (ішемічний інфаркт лівої півкулі головного мозку).