Група чоловіків, які рухались у бік Білорусі, ледь не підірвалася на мінах. Їх передадуть ТЦК – ДПСУ

Чоловіки планували йти замінованою місцевістю
Скріншот: Державна прикордонна служба України / Facebook

Українські прикордонники затримали групу чоловіків призовного віку, які, ймовірно, планували незаконно перетнути кордон із Білоруссю. Про це 6 вересня у Facebook повідомила пресслужба ДПСУ.

Зазначають, що чоловіки планували рухатися замінованою місцевістю.

У ДПСУ не вказали кількості затриманих, однак на оприлюдненому прикордонниками відео видно п'ятьох чоловіків у цивільному одязі.

"У подальшому вони будуть передані працівникам територіального центру комплектування та соціальної підтримки й будуть нести відповідальність згідно із чинним законодавством", – розповів оперативний працівник Держприкордонслужби.

Прикордонники також застерегли потенційних порушників від таких дій.

"Організаторам таких "подорожей" не важлива безпека своїх "клієнтів", – ідеться в повідомленні.

Контекст:

У грудні 2023 року Кабінет Міністрів запровадив обмеження щодо вільного в'їзду, перебування, проживання, здійснення робіт і пересування осіб у смузі завширшки 5 км від лінії держкордону.

Навесні 2024 року українцям почали видавати документи на право перебувати поблизу кордону. У ДПСУ зазначали, що заборонено вільний в'їзд, перебування, проживання, пересування осіб і здійснення робіт, не пов'язаних з обороною чи охороною, вздовж лінії держкордону України з РФ і Білоруссю завширшки до 2 км.