Біля кордону з Білоруссю пролунали вибухи, є постраждалий – Рівненська ОВА

На кордоні діють режимні обмеження, нагадали в Рівненській ОВА
Фото: Олександр Коваль / Facebook

На півночі Рівненської області у прикордонній смузі 8 серпня сталися вибухи, постраждав цивільний. Про це у Facebook поінформував голова ОВА Олександр Коваль.

"За попередньою інформацією, під час вибухів постраждала цивільна особа, яка прямувала в бік кордону [з Білоруссю], проігнорувавши покажчики "Небезпечно міни". Наразі її життю нічого не загрожує", – написав керівник Рівненської ОВА.

Коваль нагадав, що на кордоні діють режимні обмеження.

"Перебування там цивільних заборонене. При цьому воно є небезпечним, адже постійно відбувається укріплення кордону, в тому числі шляхом мінування", – наголосив він.

Коваль зазначив, що перебувати у прикордонній смузі можна лише після надання відповідного дозволу від прикордонної служби.

Контекст:

У грудні 2023 року Кабінет Міністрів запровадив обмеження щодо вільного в'їзду, перебування, проживання, здійснення робіт і пересування осіб у смузі завширшки 5 км від лінії держкордону.

Навесні 2024 року українцям почали видавати документи на право перебувати поблизу кордону. У ДПСУ зазначали, що заборонено вільний в'їзд, перебування, проживання, пересування осіб і здійснення робіт, не пов'язаних з обороною чи охороною, вздовж лінії держкордону України з РФ і Білоруссю завширшки до 2 км.

Рівненська область на півночі межує з Білоруссю, звідки, зокрема, заходили війська російських окупантів на початку повномасштабного вторгнення 2022 року.