Підозрюваного в побитті ексвійськового у Смілі повідомили про підозру й оголосили в розшук

Підозрюваному інкримінують дві статті Кримінального кодексу
Фото: depositphotos.com

Жителя міста Сміла Черкаської області повідомили про підозру в побитті ветерана війни, однак він переховується від слідства. Про це 10 вересня в Telegram поінформував Офіс генерального прокурора України.

Підозрюваному інкримінують вимагання й хуліганство (ч. 4 ст. 189, ч. 2 ст. 296 Кримінального кодексу України).

В ОГП зазначили, що він переховується від органів слідства, тому його оголосили в розшук.

"Прокурори направили до суду клопотання про затримання підозрюваного й доставлення до суду з метою обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою", – ідеться в повідомленні.

Контекст:

10 вересня місцеве видання "18000" опублікувало відео, на якому людину у військовій формі б'є чоловік у присутності інших. За даними журналістів, потерпілим виявився ветеран російсько-української війни, який служив у Силах спеціальних операцій, Анатолій Гончаренко, демобілізований за сімейними обставинами. На подію публічно відреагувала низка активістів і військових, але "поліція тоді не стала відкривати кримінальне провадження". Правоохоронці також оголосили про початок службового розслідування "щодо дій поліцейських" і підкреслили, що розслідування перебуває на контролі глави Нацполіції. Журналісти "18000" імовірним нападником назвали "відомого місцевого напівкримінального елемента", котрий відбував покарання в місцях позбавлення волі, зокрема, за грабіж.