Подружжя з Одеси, підозрюване у продажу фіктивних цінних паперів американської компанії Tesla, заарештували

В Україні продавали несправжні цінні папери Tesla
Фото: EPA

Для підозрюваних у продажу підроблених цінних паперів американської компанії Tesla Motors Inc. суд визначив заставу в розмірі 5 млн грн кожному, повідомили у прокуратурі Києва.

Голосіївський райсуд Києва 25 лютого заарештував на два місяці подружню пару з Одеси, підозрювану в організації продажу фіктивних цінних паперів американської компанії Tesla Motors Inc. Про це повідомила прес-служба столичної прокуратури.

Для кожного підозрюваного визначено заставу в розмірі 5 млн грн.

"Підозрювані для реалізації злочинного плану створили інтернет-сайт псевдопредставництва Tesla Motors Inc. в Україні, а також два підприємства – ТОВ "Тесла Груп Україна" та ТОВ "Насдак Груп Україна", через які пропонували громадянам придбати цінні папери (акції та облігації) вказаної американської корпорації. У дійсності ніяких правочинів із цінними паперами зловмисники не здійснювали, ліцензії на діяльність на фондовому ринку не мали, а кошти, отримані від громадян, вони привласнювали", повідомили у прокуратурі.

Станом на 25 лютого у правоохоронні органи звернулося 20 громадян, які постраждали від цієї схеми, ідеться в повідомленні.

"За попередніми підрахунками, сума завданих їм збитків сягає $600 тис.", – додали у прокуратурі.

Tesla Motors Inc. – американська автомобільна компанія з Кремнієвої долини. Орієнтована на виробництво і продаж електромобілів і компонентів до них. Названа на честь усесвітньо відомого електротехніка та фізика Ніколи Тесли.