Поліція проводить обшуки у КМДА через смерть на канатній переправі над Дніпром

У департаменті економіки та інвестицій міста Києва правоохоронці вилучили документацію, пов'язану із проведенням інвестиційного конкурсу з облаштування атракціону
Фото: npu.gov.ua

Через загибель 20-річного хлопця на канатній дорозі над річкою Дніпро в Києві слідчі проводять обшуки в Київській міській державній адміністрації. Про це 22 липня повідомила пресслужба Національної поліції України в Telegram.

Невідкладні слідчі дії тривають, зокрема, у відповідних службах КМДА, які погодили розташування атракціону, органах державного контролю, котрі видавали дозволи й мали здійснювати належний контроль за його діяльністю, а також безпосередньо у фірмах власника атракціону, поінформували поліцейські.

"У межах розпочатих кримінальних проваджень правоохоронці допитали директора атракціону й персонал і вилучили службову документацію, яка буде вивчатися в межах призначеної експертизи дослідження причин і наслідків порушення вимог безпеки життєдіяльності й охорони праці", – ідеться в повідомленні.

Як зазначили у КМДА, обшуки проводять у департаменті економіки та інвестицій міста Києва, де правоохоронці вилучили оригінали документів, пов'язаних із проведенням інвестиційного конкурсу з облаштування атракціону "Канатна переправа через річку Дніпро від Арки дружби народів до Труханового острова".

У департаменті пообіцяли сприяти слідчим діям.

"Як організатору конкурсу із залучення інвестора до реалізації проєкту департаменту економіки та інвестицій КМДА було доручено укласти договір із переможцем інвестиційного конкурсу й замовником реалізації проєкту", – вказано в повідомленні.

У пресслужбі адміністрації наголосили, що за умовами договору переможець конкурсу був зобов'язаний забезпечити розроблення проєктної або іншої передбаченої законодавством документації, а також отримати в установленому порядку передбачені законодавством України документи, потрібні для облаштування й експлуатації канатної переправи.

Контекст:

21 липня обірвалася канатна дорога через річку Дніпро, яка пролягає від Арки свободи до Труханового острова поблизу Пішохідного мосту, унаслідок чого людина, котра перебувала на ній, упала у водойму. Рятувальники дістали з води трос без людини.

На момент трагічного випадку 21 липня на атракціоні-тролеї поблизу Пішохідного мосту в Києві, за наявною інформацією, перебував 20-річний чоловік. Тіло знайшли за 30 метрів від берега.

В Офісі генерального прокурора України зазначили, що Київська міська прокуратура ще 2021 року намагалася зупинити роботу цього атракціону.

Бойовий медик ЗСУ, директор компанії – власника зіплайну, на якому загинула людина в Києві, Денис Курта заявив, що співпрацюватиме зі слідством, пообіцявши робити все можливе, щоб розібратися у причинах трагедії.