Російські окупанти 18 серпня вбили чотирьох жителів Донецької області, є поранені – прокуратура

Ворог регулярно обстрілює населені пункти Донецької області
Фото: Донецька обласна прокуратура / Telegram

18 серпня внаслідок ударів російських окупантів по населених пунктах Донецької області загинуло чотири цивільні людини. Про це проінформувала в Telegram прокуратура регіону.

"На Донеччині внаслідок ворожих атак четверо громадян загинули, ще чотирьох поранено. [...] Розпочато досудові розслідування у кримінальних провадженнях за фактами порушення законів і звичаїв війни (ч. ч. 1, 2 ст. 438 КК України)", – ідеться в повідомленні.

У прокуратурі зазначили, що внаслідок атак на Мирноград загинуло двоє людей, іще двох поранено.

"Війська РФ завдали удару по Торецьку. Снаряд окупантів поцілив по будинку, де мешкала подружня пара. Травми, несумісні із життям, отримала жінка 67 років, а її 64-річний чоловік зазнав поранень. Він перебуває у важкому стані. Також під приціл російської армії потрапило село Розлив Волноваського району, де на подвір'ї домоволодіння смертельно поранено 25-річного жителя, ще один 23-річний цивільний дістав тілесні ушкодження", – ідеться в дописі.

Контекст:

Країна-агресор РФ розв'язала війну проти України у 2014 році, коли окупувала Крим і частини Донецької й Луганської областей. 24 лютого 2022 року Росія розпочала повномасштабне вторгнення в Україну з північного, східного й південного напрямків.

Ворог регулярно обстрілює населені пункти Донецької області, через це українська влада проводить евакуацію населення із прифронтової зони.

Уранці 18 серпня начальник Донецької ОВА Вадим Філашкін повідомив, що з початку повномасштабного вторгнення російських військ в Україну в лютому 2022 року окупанти своїми обстрілами вбили 2161 жителя регіону, і це без урахування жертв у Маріуполі й Волновасі (інформація із цих міст недостатня).