У Херсонській і Донецькій областях російські удари забрали життя цивільних – обладміністрації

Ворог регулярно обстрілює українські регіони, де тривають бої
Фото: Харківська обласна прокуратура / Telegram

15 серпня в Костянтинівській громаді Донецької області російські окупанти з артилерії вбили місцевого жителя, повідомив у Telegram начальник обласної військової адміністрації Вадим Філашкін.

"У Миколаївці Костянтинівської громади росіяни вбили 37-річного чоловіка, поціливши зі ствольної артилерії в його будинок. Також три людини постраждали внаслідок обстрілу заправки в Покровському районі. Усі поранені доставлені до лікарні", – написав він.

Філашкін підкреслив, що окупанти не припинять бити по цивільних, і закликав місцевих жителів вчасно евакуюватися.

Про загиблого внаслідок російського удару 15 серпня повідомив і начальник Херсонської ОВА Олександр Прокудін.

"Через атаку російського безпілотника загинув житель Козацького. Сьогодні близько 16.00 окупаційні війська скинули вибухівку з дрона на 60-річного чоловіка. Він дістав смертельні поранення", – зазначив голова ОВА.

Контекст:

Країна-агресор РФ розв'язала війну проти України у 2014 році, коли окупувала Крим і частини Донецької й Луганської областей. 24 лютого 2022 року Росія розпочала повномасштабне вторгнення в Україну з північного, східного й південного напрямків.

На території Донецької області від перших днів повномасштабної війни не припиняються бої, загарбники регулярно обстрілюють населені пункти регіону.

У лютому – березні 2022 року окупанти захопили Херсон і практично всю Херсонську область. У листопаді сили оборони України звільнили від російських окупантів правобережну частину Херсонської області разом з обласним центром. Після цього росіяни почали систематично обстрілювати Херсон й інші звільнені населені пункти регіону.

Президент України Володимир Зеленський восени 2023 року наголошував, що Росія з особливою жорстокістю обстрілює Херсон, Берислав та інші населені пункти Херсонської області. Ця тенденція залишається, у регіоні практично щодня є постраждалі й загиблі від російських ударів мирні жителі.