РФ уранці обстріляла Херсон і передмістя. Поранено сімох цивільних, зокрема дитину

Прильоти в Херсоні стаються щодня
Фото: Головне управління ДСНС України в Херсонській області / Facebook

Уранці 14 серпня армія країни-агресор Росії обстріляла Херсон і частину області. Про це начальник обласної військової адміністрації Олександр Прокудін повідомив у Telegram.

За його даними, приблизно о 6.00 під російський удар у місті потрапив будинок, де перебувало троє людей – 39-річна жінка, її донька 15 років і 41-річний чоловік.

Дитину з матір'ю госпіталізували з вибуховими травмами й контузіями, у жінки також поранено спину. Чоловіку надали допомогу на місці, розповів Прокудін.

До цього окупанти атакували Кіндійку, селище на східній околиці Херсона. Бригада "швидкої" доправила в лікарню 49-річну жінку та 58-річного чоловіка, у них – контузії, вибухові травми й осколкові поранення.

Крім того, у лікарню звернувся 59-річний житель Антонівки, який також дістав осколкове поранення, повідомив голова ОВА.

Контекст:

У лютому – березні 2022 року окупанти захопили Херсон і практично всю Херсонську область. У листопаді сили оборони України звільнили від російських окупантів правобережну частину Херсонської області разом з обласним центром. Після цього росіяни почали систематично обстрілювати Херсон та інші звільнені населені пункти регіону.

Президент України Володимир Зеленський восени 2023 року наголошував, що Росія з особливою жорстокістю обстрілює Херсон, Берислав та інші населені пункти Херсонської області. Ця тенденція залишається, у регіоні практично щодня є постраждалі й загиблі від російських ударів мирні жителі.