"Ворог підійшов майже впритул". Влада Покровська Донецької області закликала людей покинути місто

За даними Генштабу ЗСУ, покровський напрямок залишається одним із найгарячіших на фронті
Фото: Вадим Філашкін / Донецька ОВА / Telegram

Армія країни-агресора Росії наблизилася до Покровська Донецької області. Про це керівник міської військової адміністрації 15 серпня повідомив у Telegram.

Голова МВА Сергій Добряк закликав цивільне населення якнайшвидше покинути місто й евакуюватися в безпечніші регіони України.

"Ми бачимо, що сьогодні ворог підійшов майже впритул до нашої громади, до міста Покровськ. Лише трішки більше 10 км від околиць міста Покровськ... Ситуація тільки погіршується, краще не стане. Влада і критична інфраструктура залишаються в місті. Я наполягаю: не зволікайте, поки можна виїхати планово – збирайте речі та евакуюйтеся", – сказав він.

 

Контекст:

Країна-агресор РФ розв'язала війну проти України 2014 року, коли окупувала Крим і частини Донецької та Луганської областей. 24 лютого 2022 року Росія розпочала повномасштабне вторгнення в Україну з північного, східного й південного напрямків.

Покровський напрямок залишається, за даними Генштабу ЗСУ, одним із найгарячіших на фронті. Про те, що покровський напрямок зараз у пріоритеті для атак РФ, 15 серпня повідомив голова Донецької обласної військової адміністрації Вадим Філашкін. За його даними, у 10-кілометровій зоні від фронту в регіоні залишається приблизно 1,5 тис. дітей.