Розгляд апеляції на вирок Крисіну перенесли на 19 березня

Крисіна у суді не було
Фото: Наталія Двалі / Gordonua.com

Суд задовольнив клопотання обвинувачення забезпечити присутність на засіданні фігуранта справи про вбивство журналіста В'ячеслава Юрія Веремія Крисіна.

Апеляційний суд Києва переніс розгляд скарги на вирок фігуранту справи про вбивство журналіста В'ячеслава Веремія Юрію Крисіну. Про це повідомляє кореспондент видання "ГОРДОН".

Засідання відбудеться 19 березня о 14.00.

Суд задовольнив клопотання прокурора забезпечити присутність Крисіна.

Журналіста газети "Вести" Веремія убили під час Революції гідності – у ніч на 19 лютого 2014 року в центрі Києва. Він повертався з роботи додому на таксі. Автомобіль зупинили тітушки, витягли пасажирів і стали бити їх битами.

22 грудня 2017 року Шевченківський районний суд Києва визнав Крисіна, який брав участь у побитті, винним у хуліганстві та засудив його до чотирьох років позбавлення волі з випробувальним строком два роки. Це означає, що якщо в найближчі два роки Крисін не вчинить правопорушень, залишиться на волі, а його судимість уважатимуть погашеною.

Занадто м'який вирок Крисіну викликав обурення в українському суспільстві. 25 грудня на Майдані Незалежності в Києві пройшла акція з вимогою справедливого вироку Крисіну.

28 грудня Генпрокуратура подала апеляцію на умовний строк Крисіну, а також іще низку апеляційних скарг.

Прокурор Генеральної прокуратури України Олексій Донський заявив, що Крисін має підтримку у владі.

26 лютого 2018 року волонтери й активісти відвідали Крисіна у дитячому відділенні Інституту серця і вилили на нього зеленку. На їхню думку, підозрюваний переховується в лікарні від засідання за апеляцією прокуратури на вирок, згідно з яким Крисін дістав умовний строк за хуліганство. Він обіцяв прийти на засідання.

1 березня Крисін і його адвокати не прийшли в апеляційний суд, причиною відсутності головного фігуранта справи назвали хворобу.