"Від радості Крисін вилив на себе зеленку". Активісти відвідали фігуранта справи про вбивство Веремія в Інституті серця. Фоторепортаж

Фото: hromadske.ua / Богдан Кутєпов
Волонтери та активісти 26 лютого відвідали фігуранта вбивства журналіста В'ячеслава Веремія Юрія Крисіна в дитячому відділенні Інституту серця в Києві. "У Крисіна вада серця. Бо 1 березня апеляція щодо запобіжного заходу. А в п'ятницю був суд по стрільбі Крисіна по заправці. Команда радості й добра із С14, "НК Київ" та інших небайдужих громадян принесли йому апельсини, банани, солодощі й кульку зі свинкою Пеппою. Від радості Крисін вилив на себе зеленку", – написав у Facebook волонтер Роман Сініцин.

Журналіста газети "Вести" Веремія убили під час Революції гідності – у ніч на 19 лютого 2014 року в центрі Києва. Він повертався з роботи додому на таксі. Автомобіль зупинили тітушки, витягли пасажирів і почали бити їх битами.

22 грудня 2017 року Шевченківський районний суд Києва визнав Крисіна, який брав участь у побитті, винним у хуліганстві й засудив його до чотирьох років позбавлення волі з випробовувальним строком два роки. Це означає, що якщо протягом найближчих двох років Крисін не скоїть правопорушень, залишиться на волі, а його судимість уважатимуть погашеною.

Занадто м'який вирок Крисіну викликав обурення в українському суспільстві. 25 грудня на Майдані Незалежності в Києві пройшла акція з вимогою справедливого вироку Крисіну.

28 грудня Генпрокуратура подала апеляцію на умовний термін Крисіну, а також ще низку апеляційних скарг.

Прокурор Генеральної прокуратури України Олексій Донський заявив, що у Крисіна є підтримка у владі.