СБУ спільно зі ЗСУ затримала на лінії розмежування в Донецькій області вантажівку з контрафактними сигаретами

Під час огляду автомобіля правоохоронці виявили приблизно 70 тис. пачок сигарет із підробленими акцизними марками
Фото: Служба безпеки України / Facebook

Із тимчасово окупованої території до України намагалися ввезти приблизно 70 тис. пачок сигарет із підробленими акцизними марками на суму майже 2 млн грн, повідомили у СБУ.

Співробітники Служби безпеки України (СБУ), залучені до операції Об'єднаних сил, спільно з військовослужбовцями Збройних сил України затримали на лінії розмежування в Донецькій області вантажний автомобіль із контрафактними сигаретами. Про це повідомив прес-центр СБУ.

Оперативники спецслужби зупинили вантажівку під час спроби перетину лінії розмежування з тимчасово окупованою територією України неподалік від пункту пропуску "Майорське".

"Під час огляду автівки правоохоронці виявили майже 70 тис. пачок цигарок із підробленими акцизними марками. За попередньою інформацією, орієнтовна вартість вилученого товару становить майже 2 млн грн", – ідеться в повідомленні.

За матеріалами СБУ Державна фіскальна служба відкрила кримінальне провадження за ч. 1 ст. 204 (незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування підакцизних товарів).

Збройний конфлікт у Донецькій і Луганській областях між українською армією і проросійськими бойовиками почався у квітні 2014 року. Із 14 квітня урядові сили проводили на Донбасі антитерористичну операцію.

30 квітня 2018 року АТО офіційно завершилася, замість неї, відповідно до закону про реінтеграцію Донбасу, почалася операція Об'єднаних сил. Усі українські підрозділи, що беруть участь в бойових діях на сході, тепер підпорядковуються командувачу ОС – генерал-лейтенантові Сергію Наєву.