Суд відправив під цілодобовий домашній арешт патрульного, який смертельно поранив людину під час конфлікту у Дніпрі

Поліцейський брав участь у засіданні суду через відеозв'язок
Фото: Радіо Свобода / Telegram

31 серпня суд у Дніпрі обрав запобіжний захід для патрульного поліцейського, після стрілянини якого під час конфлікту у Дніпрі помер чоловік. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

"Суд у Дніпрі обрав запобіжний захід патрульному, який смертельно поранив чоловіка – цілодобовий домашній арешт", – ідеться в повідомленні.

Журналісти зазначали, що поліцейського до Кіровського райсуду Дніпра не привозили, він брав участь у засіданні за допомогою відеозв'язку.

Прокурори просили для підозрюваного арешт без можливості внести заставу.

"Суспільне" зазначає, що адвокати просили застосувати запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання, застави або домашнього арешту.

Поліцейський заявив у суді, що своєї провини не визнає і не погоджується з висунутою підозрою. За його словами, він застосував зброю лише після того, як використав усі можливі способи для захисту життя.

Прокурор вважає, що поліцейський мав попередити про застосування табельної зброї.

Контекст:

Стрілянина у Дніпрі за участю поліцейського сталася увечері 29 серпня на проспекті Івана Мазепи. У Нацполіції призначили службове розслідування за фактом застосування патрульним поліцейським табельної вогнепальної зброї, обох патрульних усунули від виконання обов'язків.

ЗМІ повідомляли, що водій Jaguar, якого в підсумку було вбито, погрожував жінці-поліцейському й бив її, після чого почав бити іншого патрульного, тому той застосував табельну вогнепальну зброю. У ДБР підтвердили, що чоловік, якого застрелив поліцейський, поводився агресивно, і повідомили, що в нього "були всі ознаки алкогольного сп'яніння".

Патрульного, який застрелив чоловіка, затримали за фактом перевищення посадових повноважень. 30 серпня радниця з комунікацій Державного бюро розслідувань Тетяна Сапьян розповіла, що обидва правоохоронці перебувають у лікарні. За її словами, відео з бодикамер поліцейських, а також відео, яке знімали діти загиблого чоловіка, вилучили й додали до матеріалів розслідування.

31 серпня поліція повідомила, що відкрила кримінальне провадження за фактом зазіхання на життя співробітника правоохоронного органу.