У Чернігівській області після наїзду на міну загинув тракторист – ДСНС

Унаслідок вибуху було знищено задню частину трактора
Фото: ДСНС України / Telegram
23 травня біля села Киїнка Чернігівської області під час польових робіт на міні підірвався трактор. Про це у Telegram проінформувала Державна служба з надзвичайних ситуацій.

"Під час проведення польових робіт трактор наїхав на вибуховий пристрій. [...] Водія трактора у важкому стані каретою швидкої медичної допомоги було госпіталізовано до лікарні. На жаль, від отриманих травм чоловік помер", – ідеться у повідомленні.

У ДСНС розповіли, що коли на місце події прибули піротехніки і вибухотехніки й перевірили прилеглу місцевість, то "виявили ще одну протитанкову міну ТМ-62М".

На фото видно, що внаслідок вибуху було знищено задню частину трактора.

Війна Росії проти України. Головне (оновлюється)

Контекст:

Після того як на початку квітня Збройні сили України витіснили російських окупантів із північних областей країни, на залишених загарбниками мінах регулярно підриваються трактористи та водії іншої техніки.

17 травня в Андріївці Київської області на протитанковій міні підірвався тракторист, ще одну – нерозірвану – міну правоохоронці виявили під колесами покодженої техніки.

Схожий випадок стався у регіоні 21 травня біля села Липівка. Тракторист дістав поранення, а поряд із місцем вибуху рятувальники виявили ще дев'ять мін, встановлених російськими військовими.