У Дніпропетровській області син повідомив матері, що його викрали, щоб отримати від неї $2,5 тис. – Аброськін

Аброськін: У квартирі дійсно знаходився наш потерпілий, як було встановлено в подальшому, цю квартиру він же й орендував
Фото: Вячеслав Аброськин / Facebook

Поліція знайшла чоловіка, який заявив матері телефоном, що його викрали і вб'ють, якщо та не заплатить викуп, повідомив заступник голови Нацполіції України В'ячеслав Аброськін.

Увечері 16 березня в чергову частину відділу поліції Дніпропетровської області надійшла заява від жінки 1973 року народження, що їй зателефонував син 1992 року народження і повідомив, що його та його знайомого викрали. Син розповів, що троє невідомих вивезли його з Дніпра в ліс і вимагають викуп $2,5 тис., погрожуючи вбивством. Про це 18 березня написав заступник голови Нацполіції України В'ячеслав Аброськін у Facebook.

"Для встановлення місцезнаходження потерпілого вночі підняли за сигналом тривоги особовий склад карного розшуку, працівників спеціальних підрозділів. Уже глибокої вночі в ході проведення цілого комплексу оперативно-розшукових заходів... установили місцезнаходження потерпілого", – розповів він.

За словами Аброськіна, силовики ухвалили рішення проникнути у квартиру, де, імовірно, утримували заручника.

"У квартирі дійсно знаходився наш потерпілий, як було встановлено в подальшому, цю квартиру він же й орендував. Також він зізнався, що дійсно він особисто телефонував матері та умисно повідомив, що його викрали, бо йому потрібні були гроші, щоб повернути борг", – розповів він.

Заступник голови Нацполіції зазначив, що десятки оперативників працювали вночі, щоб допомогти чоловікові, який, як виявилося, шантажував рідну матір.