У Франції заарештували ультралівого активіста за підозрою в диверсії на залізниці

Ультралівого активіста затримали у Приморській Сені
Фото: EPA (архів)

У Франції правоохоронці затримали ультралівого активіста в межах розслідування справи щодо диверсії на залізниці в день відкриття Олімпійських ігор. Про це 29 липня в соцмережі X повідомив міністр внутрішніх справ країни Жеральд Дарманен.

За його словами, підозрюваного заарештували 28 липня у Приморській Сені на північному заході Франції.

Le Figaro написала, що в автомобілі затриманого були ключі доступу в технічне приміщення залізничної компанії, кусачки, набір універсальних ключів і література, пов'язана з ультралівими.

Як поінформував France 24, цитуючи слова міністра в ефірі France 2 TV, правоохоронці схиляються до версії, що за диверсіями на залізниці стоять ультраліві екстремісти, які мають досвід підпалів залізничної мережі.

Дії диверсантів були точними й надзвичайно добре спрямованими, що, за словами Дарманена, нібито є традиційним типом дій ультралівих.

Контекст:

Уранці 26 липня в день відкриття Олімпіади у Франції сталася низка диверсій на залізничних об'єктах. Міністр транспорту Патріс Вергріт заявив про скасування "значної кількості поїздів", загалом від транспортного колапсу могло постраждати 800 тис. подорожувальників.

27 липня Дарманен заявив, що не може відкидати іноземної причетності до диверсій на залізниці.