У Хмельницькій області оголосили підозру лікарю, який відправив дитину на непотрібну операцію – поліція

Інцидент стався у 2020 році, пише прокуратура
Фото: pixabay.com

Завідувачу хірургічного відділення лікарні у Хмельницькій області оголосили підозру в неналежному виконанні професійних обов'язків після неправильно встановленого ним діагнозу для дитини. Про це 10 серпня поінформувала Національна поліція України.

"До хірургічного відділення однієї з лікарень Хмельниччини госпіталізували 11-річного хлопчика зі скаргами на біль у животі. Досудовим розслідуванням установлено, що завідувач хірургічного відділення порушив накази МОЗ під час обстеження і поставив неправильний діагноз. У результаті чого дитині без потреби призначили оперативне втручання", – ідеться в повідомленні.

Правоохоронці наголосили, що "недбале й несумлінне ставлення підозрюваного до своїх професійних обов'язків" призвело до спричинення дитині важких наслідків.

З інформації прокуратури Хмельницької області випливає, що йдеться про лікарню в селищі Летичів, а інцидент стався ще у 2020 році.

"До приймального відділення лікарні було доставлено 11-річного хлопчика зі скаргами на підвищену температуру, загальну слабкість і біль у черевній ділянці справа. Після первинного огляду лікарем приймального відділення хлопчику був установлений діагноз гострий апендицит під знаком питання і на подальше лікування направлено у хірургічне відділення", – розповіли у відомстві.

За даними слідства, завідувач хірургічного відділення підтвердив діагноз після лабораторної діагностики і вирішив робити операцію, не провівши ультразвукового дослідження та гастроскопії, а також не призначивши обов'язкової консультації педіатра й отоларинголога.
 
"Після проведення операції виявилося, що діагноз невірний і оперативне втручання було непотрібне, так як у дитини був апендикулярний інфільтрат, що лікується шляхом проколів діаметром до 1 см та введенням хірургічних інструментів", – наголосили у прокуратурі.

Контекст:

7 серпня прокуратура Хмельницької області повідомляла про інший випадок з неправильно встановленим діагнозом, його жертвою став 62-річний пацієнт, якому, за даними слідства, лікар поставив діагноз без необхідних лабораторних та інструментальних обстежень. Медику оголосили підозру.