Комаровський розповів, чи можуть кавунові або виноградні кісточки спричинити апендицит

За словами Комаровського, кісточки кавуна не спричиняють нападу апендициту
Фото: depositphotos.com

Український педіатр Євген Комаровський розповів, чи справді кавунові, виноградні чи яблучні кісточки можуть спричинити напад апендициту. Свою думку експерт висловив у ролику, який розмістив 3 жовтня в Instagram.

"Дуже поширене запитання – чи можуть кісточки, які всередині винограду, кавуна, яблука, викликати апендицит? Чи збільшують вони ризик? Відповідь на це запитання дали давним-давно. Люди цілком логічно розсудили, що якщо три місяці на рік, наприклад серпень, вересень і жовтень ми масово поїдаємо виноград, а виноградні кісточки нібито збільшують ризик апендициту, то звідси випливає, що саме в серпні, вересні та жовтні має зростати захворюваність на апендицити. А цього не відбувається, – пояснив Комаровський. – Уже цієї статистики досить, щоб дійти висновку: розповіді, що кісточки викликають апендицит, – це міф, який не має стосунку до медичної науки".

Контекст:

Якщо з'їсти кавун, посипаний сіллю, можна дістати не лише нові гастрономічні враження, а й поповнити запас втрачених електролітів після тренування. Про ці й інші властивості кавуна розповідала українська лікарка-дієтологиня Світлана Фус.