У М'янмі стався вибух, загинули депутат і поліцейські

Військові у М'янмі 2 травня стріляли по протестувальниках
Фото: ЕРА

Депутат Національної ліги за демократію М'янми Тет Вин Хлаїнг і троє поліцейських 3 травня загинули внаслідок вибуху в місті П'ї адміністративного округу Пегу на південному заході країни. Про це повідомили джерела місцевого видання Myanmar Now.

Також серед жертв – господар будинку, де пролунав вибух. Ще один поліцейський дістав тяжкі поранення – йому відірвало руки, його госпіталізували.

Співрозмовники видання розповіли, що ці правоохоронці раніше приєдналися до повсталих проти правління військової хунти, яка захопила владу у М'янмі.

Одне із джерел припустило, що могла вибухнути бомба, коли відкрили пакет із посилкою.

Після вибуху в місто приїхало десять вантажівок із солдатами та поліцією, сказав виданню місцевий житель.

За інформацією порталу The Irrawaddy, військові вбили чотирьох осіб у П'ї під час рейдів.

Контекст:

Протести у М'янмі тривають після того, як військові 1 лютого усунули від влади уряд Аун Сан Су Чжі й затримали інших керівників керівної партії "Національна ліга за демократію" і членів уряду.

27 березня у М'янмі провели найжорсткіші розгони протестів, під час яких силовики застрелили щонайменше 114 осіб, серед них – 13-річна дівчинка, повідомляло Myanmar Now. Агентство AFP, посилаючись на дані моніторингової групи, писало, що загиблих було приблизно 90.

2 травня військові у М'янмі знову стріляли по протестувальниках. Цього дня загинуло щонайменше шестеро людей.

Загалом за час протестів у М'янмі станом на 3 травня загинуло 766 людей, свідчать дані Асоціації з питань допомоги політичним в'язням (AAPP).