У мережі з'явився запис бійки за участю Найєма. Відео

Опубліковано відео нападу на Найєма
Скріншот: Александр Кузьменко / Facebook
Колишній прокурор Олександр Кузьменко опублікував у Facebook відео інциденту за участю нардепа від БПП Мустафи Найєма, унаслідок якого депутату зламали щелепу. На записі видно, як один із учасників конфлікту завдає сильного удару. Видно також, як юнаки штовхають нардепа, а потім ідуть до своїх автомобілів. Судячи з відео, ударів Найєму завдавала не одна людина.

Інцидент за участю депутата Мустафи Найєма в центрі Києва стався 30 квітня. Депутат стверджує, що не поступився дорогою автомобілю, який порушував правила дорожнього руху, і викликав поліцію. Друзі водія побили політика.

Журналіст Юрій Бутусов повідомив, що нападники на Найєма – студенти Київського національного університету, чеченці за національністю.

1 травня начальник Головного управління Національної поліції в місті Києві Андрій Крищенко повідомив, що серед учасників конфлікту було двоє громадян Росії та один українець. Їх затримали в порядку ст. 208 та помістили в ізолятор тимчасового тримання. Ще один перебуває в розшуку.

У прокуратурі Києва заявили, що трьом затриманим оголосили про підозру за ч. 2 ст. 296 Кримінального кодексу України (хуліганство, вчинене групою осіб).

Чоловікові, який безпосередньо завдав Найєму удару в обличчя, оголосили про підозру заочно. Брат потерпілого Масі Найєм опублікував фото нападника. За даними прокуратури, він вилетів із Києва у Баку через дві години після інциденту.