У Полтаві на хабарі затримали прикордонника – Держбюро розслідувань

Чоловіків затримали після одержання останньої частини хабара в розмірі $500
Фото: dbr.gov.ua

Прикордонник та його спільник вимагали та отримали $1250 від українця за допомогу в легалізації статусу іноземних громадян на території України, розповіли у Державному бюро розслідувань.

У Полтаві правоохоронці затримали за хабар військовослужбовця Харківського прикордонного загону Східного регіонального управління Держприкордонслужби та його спільника – колишнього військовослужбовця ДПСУ. Про це 27 січня повідомили у прес-службі Державного бюро розслідувань.

"За попередньою інформацією, чоловіки вимагали та отримали $1250 від громадянина України за допомогу в легалізації статусу іноземних громадян на території України", – розповіли в прес-службі.

У відомстві додали, що після отримання останньої частини хабара в розмірі $500 прикордонника і його спільника затримали за ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.

Правоохоронці відкрили кримінальне провадження за ч. 3 ст. 368 (вимагання та одержання неправомірної вигоди особою, яка займає відповідальне становище, вчинене за попередньою змовою групою осіб) Кримінального кодексу України. Затриманим загрожує позбавлення волі строком до 10 років із конфіскацією майна.