В Одеській області чоловік кинув гранату у приміщення з людьми, є госпіталізовані – Нацполіція

Мотиви злочину поліція ще з'ясовує
Фото: Національна поліція України / Facebook

31 серпня у Великодолинській громаді Одеської області стався вибух гранати, унаслідок чого постраждало троє людей. Про це поінформувала у Facebook Національна поліція України.

"Поліцейські встановили, що 41-річний місцевий чоловік у нетверезому стані прийшов у гараж до знайомого і кинув у людей гранату. Стався вибух, госпіталізували трьох постраждалих. Мотиви злочину наразі встановлюються", – ідеться в повідомленні.

Правоохоронці зазначили, що затримали чоловіка, який кинув гранату, ним виявився житель Одеського району.

"Із місця події до правопорушника під час проведення розшукових заходів привів службовий собака. Фігуранта затримали [...] і повідомили його про підозру в закінченому замаху на вбивство кількох осіб. Згідно з п. 1 ч. 2 ст. 115 Кримінального кодексу України, правопорушнику загрожує довічне ув'язнення", – наголосили в Нацполіції.

У відомстві пояснили, що кримінальне провадження також розпочали за ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами).

"Після проведення експертизи, на яку будуть скеровані уламки вибухового пристрою, вирішуватиметься питання щодо повідомлення підозри чоловіку у скоєнні й цього злочину", – зазначили в Нацполіції.