Житель одного із сіл Бучанського району виявив на своїй земельній ділянці російський гранатомет

Сапери успішно вилучили російський гранатомет, усунувши загрозу для жителів села, наголосили в мобільному рятувальному центрі швидкого реагування ДСНС України
Фото: Мобільний рятувальний центр швидкого реагування ДСНС України / Facebook

У Київській області сапери вилучили російський гранатомет, який виявив житель одного із сіл регіону. Про це 20 серпня у Facebook поінформував мобільний рятувальний центр швидкого реагування ДСНС України.

"Усе почалося з тривожного дзвінка від мешканця одного із сіл Бучанського району області, який помітив підозрілий предмет на своїй земельній ділянці в чагарниках, – ідеться в повідомленні. – Оскільки більшість будинків у селі постраждали внаслідок ворожих атак, чоловік одразу запідозрив, що знахідка може бути небезпечною".

Зазначають, що, прибувши на місце, піротехнічна група мобільного рятувального центру підтвердила, що виявлений предмет – це протитанковий гранатомет російських окупантів.

Сапери успішно його вилучили, усунувши загрозу для жителів села, наголосили в центрі при ДСНС.

Контекст:

Російські військові окупували частину Бучанського району в лютому – березні 2022 року. 2 квітня Київську область звільнили від російських загарбників.

У регіоні виявляють боєприпаси після бойових дій. У ДСНС повідомляли, що на розмінування території України може знадобитися до 10 років.