Убивство Кирила Тлявова. Суд продовжив обвинуваченим запобіжний захід, захист має намір це оскаржувати

Запобіжний захід обвинуваченому, який перебуває під арештом, захист оскаржує в ЄСПЛ
Фото: suspilne.media
Переяславський міський районний суд 28 вересня продовжив запобіжний захід ще на два місяці трьом обвинуваченим у справі про вбивство п'ятирічного Кирила Тлявова. Про це пише Суспільне.

З трьох обвинувачених один, Іван Приходько, перебуває в СІЗО, двоє – Володимир Петровець і Дмитро Кривошей – під особистим зобов'язанням.

Сторона захисту готує апеляцію на це рішення. Адвокат Приходько Віктор Чевгуз вважає, що його підзахисний "виступає жертвою непрофесіоналізму слідчих ДБР і прокуратури".

Він також підкреслив, що оскаржуватимуть запобіжний захід тепер і в Європі. За словами адвоката, ЄСПЛ узяв на розгляд скаргу, яку вже долучили до матеріалів справи.

Контекст:

Кирило Тлявов дістав вогнепальне поранення голови 31 травня 2019 року. 3 червня хлопчик помер у лікарні в Києві. У справі фігурує четверо людей: поліцейські Володимир Петровець та Іван Приходько, неповнолітній син Петровця, а також їхній знайомий Дмитро Кривошей. За даними слідства, вони стріляли з вогнепальної зброї по металевих банках та інших предметах неподалік від місця, де гуляв хлопчик, одна з куль влучила в нього.

Зброю, з якої стріляли в дитину, не знайшли.

Приходько-старший перебуває під вартою, Петровець і Кривошей у березні 2020 року вийшли із СІЗО після внесення застави в розмірі 280 тис. грн.

Суд у справі наближається до фінальної стадії, говорила наприкінці травня генеральна прокурорка України Ірина Венедіктова.