Жителі Черкас підозрюють, що причиною отруєння школярів могла стати аварія на хімпідприємстві "Азот". Завод заявив про непричетність до інциденту

"Азот" спростував чутки про аварію
Фото: uprom.info

У ніч на 8 травня в районі, де розташоване хімічне підприємство "Азот", відчували сморід, повідомляють місцеві жителі. На заводі заявили, що перевищення допустимої концентрації викидів шкідливих речовин не було.

У пресі та в соцмережах з'явилися повідомлення, що в ніч на 8 травня, імовірно, стався витік отруйної речовини на хімічному заводі "Азот" у Черкасах, що могло стати причиною масового отруєння в школі №8.

Житель Черкас Павло розповів ТСН, що вранці неподалік від школи стояв сморід.

"Здалося, що прорвало каналізацію. Вирішив, що тягне з Червоної Слободи, там наче такого плану аварія. Це одвічна "азотівська" проблема", – додав він.

Червона Слобода – передмістя Черкас, де розташований гігант хімічної промисловості "Азот".

На офіційному сайті підприємства вдень 8 травня з'явилося повідомлення, у якому спростовують причетність "Азота" до інциденту з отруєнням школярів.

"Усі технологічні служби та цехи черкаського ПАТ "Азот" працювали і працюють у штатному режимі. Будь-яких порушень ведення технологічного процесу на підприємстві не було. Гранично допустимі концентрації викидів в атмосферу не перевищувалися. До того ж північний напрямок вітру унеможливлював потрапляння будь-яких шкідливих речовин з боку ПАТ "Азот" у зону забруднення району ЗОШ №8", – зазначили на підприємстві.

8 травня в Черкасах госпіталізували з ознаками отруєння 53 учнів загальноосвітньої школи №8 та двох учителів.

У зв'язку з інцидентом поліція відкрила провадження про порушення санітарних норм.

У Держслужбі з надзвичайних ситуацій повідомили, що перевищення вмісту небезпечних хімікатів у повітрі на території школи не виявили. Очікують на результати проб води із системи водопостачання навчального закладу.

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман, який прибув у Черкаси, повідомив, що стан дітей, госпіталізованих з отруєнням, стабільний.