16 українських військовополонених, яких розстріляли росіяни, могли бути із двох підрозділів. В ОГП встановили деталі

В Офісі генпрокурора розуміють, який підрозділ окупантів може бути причетним до скоєння масової страти українських військовополонених, зазначили в ОГП
Скріншот: Донецька обласна прокуратура / Facebook

В Офісі генпрокурора попередньо встановили підрозділ російських окупантів, військовослужбовці якого могли розстріляти 16 українських військовополонених на покровському напрямку Донецької області. Про це сьогодні, 4 жовтня, в ефірі національного телемарафону повідомив начальник "департаменту війни" ОГП України Юрій Бєлоусов.

Відеозапис опублікували в YouTube каналу "Ми – Україна".

За словами Бєлоусова, зараз відомо, що внаслідок розстрілу під Покровськом могли загинути бійці двох підрозділів ЗСУ.

"Ми знаємо номери цих підрозділів. Ми попередньо встановили дані цих бійців. Але ми цю інформацію перевіряємо з поваги до близьких, рідних, щоб не помилитися, прізвища ще встановлюємо", – розповів представник ОГП.

Бєлоусов додав, що в Офісі генпрокурора "розуміють, де це відбулося" і "який підрозділ збройних сил РФ може бути причетний до вчинення цього злочину".

Зараз там тривають активні бойові дії і немає доступу до місця страти українських військовополонених, зазначив начальник "департаменту війни" ОГП.

Як зазначив Бєлоусов, правоохоронці надіслали запити військовим підрозділам, підрозділам розвідки, а також міжнародним партнерам, щоб зібрати якомога більше інформації про новий російський воєнний злочин.

Контекст:

Офісу генпрокурора відомо про страту на полі бою 93 українських військовополонених, повідомили в ОГП 4 жовтня. 80% страт українських військових сталося 2024 року, таку жорстоку тенденцію щодо українських полонених почали фіксувати з листопада 2023 року, додали прокурори.

1 жовтня в ОГП проінформували про розстріл окупантами 16 українських військовополонених на покровському напрямку в Донецькій області – в районі сіл Миколаївка і Сухий Яр. Це наймасовіший відомий випадок страти українських військовополонених на лінії фронту, наголосили в Офісі генпрокурора.