Авіаудар РФ по Харкову. Щонайменше 77 цивільних дістали поранення, кількість загиблих знову зросла

Унаслідок влучання авіабомби в житлову 12-поверхівку в Харкові сталися руйнування конструкцій та пожежа, зазначили в ДСНС
Фото: Поліція Харківської області / Facebook

У Харкові ввечері з-під завалів 12-поверхового будинку в Індустріальному районі дістали загиблу жінку, кількість загиблих через російський авіаудар зросла до семи осіб. Про це в Telegram проінформував мер міста Ігор Терехов.

За даними Головного управління ДСНС в області, щонайменше 77 цивільних дістали поранення. У прокуратурі регіону раніше зазначали, що серед них не менше ніж 11 дітей.

"У результаті влучання авіабомби в житлову 12-поверхівку сталися руйнації конструкцій та пожежа площею близько 1500 м&³2;. Вогнеборці врятували 12 мешканців будинку, зокрема одну дитину, також евакуювали 160 осіб", – ідеться в повідомленні.

О 19.20 пожежу в багатоповерхівці локалізували.

Контекст:

Окупанти 30 серпня завдали масованих ударів по Харкову приблизно о 15.15, атакувавши чотири райони міста, проінформували у прокуратурі області. Російські Су-34 випустили з-під Бєлгорода п'ять 500-кілограмових керованих авіабомб із фугасною боєголовкою ФАБ-500, повідомили в поліції.

За даними прокуратури, в Індустріальному районі зафіксоване пряме влучання у 12-поверховий житловий будинок, у Немишлянському – пряме влучання в місцевий парк, у Слобідському – пошкоджено понад 10 житлових будинків, господарські споруди й автомобілі, у Київському – пошкоджено заклад вищої освіти, адмінбудівлі, кафе, магазини, приміщення цивільних підприємств.

Раніше у прокуратурі повідомляли про п'ятьох загиблих через російський авіаудар по Харкову. Ще 47 людей дістали поранення, зазначали в ОВА.