"Азов" долучився до боїв у Нью-Йорку й деблокував українських військових, які були в оточенні

За добу росіяни проводять до 15 штурмів у зоні відповідальності бригади
Фото: АЗОВ / Facebook

12-та бригада спеціального призначення "Азов" Національної гвардії України долучилася до інших українських підрозділів для боїв у селищі Нью-Йорк на торецькому напрямку Донецької області. Про це 6 вересня в Instagram повідомила пресслужба бригади.

За словами бійців "Азову", на момент залучення бригади до бойових дій на цій ділянці ситуація на лінії бойового зіткнення була катастрофічною.

Їм удалося стабілізувати положення українських захисників, повернути під контроль частину Нью-Йорка й деблокувати сили оборони, які перебували у ворожому оточенні, повідомили у бригаді.

Однак ситуація залишається напруженою.

"За добу росіяни проводять до 15 штурмів у зоні відповідальності бригади. Але, попри надважкі бої, наші бійці тримають оборону й успішно контратакують", – ідеться в повідомленні.

Також в "Азові" наголосили, що неодноразові повідомлення росіян про нібито захоплення селища є черговою маніпуляцією.

"Просимо ЗМІ й суспільство не довіряти ворожій пропаганді щодо дій сил оборони. Вірте в "Азов" і допомагайте війську всіма силами", – закликали українські військові.

Контекст:

22 червня 2024 року в Генштабі ЗСУ поінформували про напружену ситуацію біля Торецька, а 3 липня зазначили, що окупанти значно активізувалися на торецькому напрямку.

Російське видання "Медуза" й "Українська правда" писали, що наприкінці червня російська армія почала наступ на торецькому напрямку.

Telegram-канал DeepState поінформував 4 липня, що йому надійшло дуже багато повідомлень від українських військових про "критичний і невтішний стан справ у районі Торецька".

6 серпня Генштаб ЗСУ повідомив, що минулої доби російські війська 26 разів атакували українські позиції на торецькому напрямку неподалік населених пунктів Північне, Торецьк і Нью-Йорк.

Керівник Центру протидії дезінформації при РНБО Андрій Коваленко 6 серпня спростував російські заяви про повне захоплення Нью-Йорка.