Бійці ССО України уразили відразу два російські ЗРК "Бук" на сумському напрямку. Відео

Бійці ССО атакували ворожі цілі ударними дронами
Фото: Сили Спеціальних Операцій ЗС України / Telegram

Бійці Сил спеціальних операцій ЗСУ уразили два російські зенітні ракетні комплекси "Бук". Про це 30 квітня в Telegram повідомив пресцентр ССО України.

"Оператори одного з підрозділів ССО під час розвідувальних дій на сумському напрямку виявили зенітний ракетний комплекс "Бук", який перебував на пусковій позиції. По ворожій цілі було завдано вогневого ураження ударними дронами", – ідеться в повідомленні.

За даними українських військових, на евакуацію виведеного з ладу ЗРК прибув ще один "Бук". По ньому оператори ССО завдали повторного удару. Отже, уразили відразу два зенітні ракетні комплекси росіян.

Контекст:

Протягом останніх місяців російські окупанти вели штурмові дії на низці напрямків. Зокрема, у лютому 2024 року їм вдалося захопити Авдіївку Донецької області. Зараз напружені бої тривають за місто Часів Яр.

Станом на лютий, як повідомляв президент України Володимир Зеленський, окупанти контролювали приблизно 26% території України. За даними Зеленського, Росія готує новий наступ у травні – червні. Щоб захиститися, а також самій розпочати новий наступ, Україні потрібно більше військової допомоги від союзників, підкреслив він.

За даними Генштабу ЗСУ, від початку повномасштабного вторгнення РФ українські військові знищили 779 російських засобів ППО.