Британська розвідка про збиття РФ свого новітнього БПЛА: Ще один ганебний провал розробок озброєнь

Про те, що на території Костянтинівської громади 5 жовтня впав літальний апарат, повідомляли в ОВА
Фото: Вадим Філашкін / Facebook

Збиття країною-агресором РФ свого новітнього ударного дрона С-70 "Охотнік" 5 жовтня є свідченням чергового провалу російських збройових розробок. Такого висновку дійшло міноборони Великобританії на підставі даних військової розвідки, які оприлюднили в X 15 жовтня.

Зазначено, що окупанти збили власний БПЛА поблизу лінії фронту в Донецькій області.

"Імовірно, Росія втратила контроль над БПЛА й ухвалила рішення знищити літальний апарат, щоб він не потрапив до рук противника", – ідеться у звіті.

У британській розвідці припускають, що росіяни чекали до останнього й вирішили збити БПЛА, вичерпавши спроби повернути його під контроль.

"Це демонструє ще один дорогий і ганебний провал російських розробок озброєнь", – ідеться у звіті.

Контекст:

Про те, що на території Костянтинівської громади 5 жовтня впав літальний апарат, повідомляли в ОВА. Спочатку його переплутали зі збитим російським військовим літаком.

Пізніше російські пропагандистські Telegram-канали поінформували, що збили С-70 "Охотнік".

Defense Express зазначив, що станом на початок жовтня РФ мала лише три прототипи цих БПЛА і ще три – у процесі виготовлення. Окрім того, росіяни вже неодноразово переносили старт серійного виробництва "Охотніка". Журналісти припустили, що перед стартом серійного виробництва росіяни вирішили протестувати свої прототипи просто на полі бою. Але як довго виконував місії С-70 "Охотнік" перед збиттям – невідомо.

Перший політ ударний БПЛА "Охотнік" здійснив у серпні 2019 року. Його заявлена дальність польоту – 6 тис. км, бойове навантаження – приблизно 3 т, написав Defense Express. Імовірно, БПЛА може нести керовані ракети, керовані й некеровані бомби.