"Буду робити відповідні висновки". Зеленський приїхав на Донбас і заявив, що профільні чиновники не були там по пів року й більше

Президент провів нараду у прифронтовій Донецькій області
Скріншот: Zelenskiy / Official / Telegram

Президент України Володимир Зеленський 26 червня здійснив робочу поїздку в Донецьку область. Він повідомив про це в Telegram, записавши відеозвернення на в'їзді в Покровськ.

Главу держави супроводжували головнокомандувач Збройних сил України Олександр Сирський і новий глава Об'єднаних сил ЗСУ Андрій Гнатов, якого Зеленський офіційно відрекомендував українським захисникам у регіоні.

"Провів тут, на Донеччині, нараду щодо безпеки й підтримки людей – детальну нараду. Багато питань. І щодо забезпечення життя – вода, соціальні питання, евакуація, і щодо допомоги обороні, і щодо відновлення житла. І буде окрема розмова в Києві, зокрема з урядовцями, які повинні бути і тут, і в інших місцях поблизу фронту – у складних громадах, де людям потрібні негайні рішення. Рішення, яких просто з Києва не видно. І був здивований, що деякі профільні урядовці не були тут по пів року й більше. Буду робити щодо них відповідні висновки", – сказав президент.

Контекст:

Станом на лютий, як повідомляв Зеленський, російські окупанти контролювали приблизно 26% території України.

За останні місяці загарбники вели штурмові дії на низці напрямків. Зокрема, у лютому їм вдалося захопити Авдіївку Донецької області. Напружені бої точаться за Часів Яр. 22 червня в Генеральному штабі ЗСУ повідомили про напружену ситуацію в районі Торецька.

Уранці 26 червня Генштаб називав покровський напрямок серед місць, де відбуваються найбільш напружені бої.