Defence Express описав, куди в Росії може поцілити нова українська балістична ракета

Експерти вважають, що ракетою Україна може вразити ціль у Москві
Фото: pixabay.com

У зону ураження нової української балістичної ракети потрапляють, імовірно, столиця країни-агресора Росії Москва й інші міста РФ, розташовані на відстані понад 600 км від кордону з Україною. Про це 29 серпня повідомив український військовий портал Defence Express.

Про те, що українська балістична ракета передбачає радіус дії 600–700 км, розповів 28 серпня радник глави Офісу президента України Михайло Подоляк.

"Це означає можливість ураження дуже цікавих об'єктів на значній глибині РФ. Зокрема в 600–700 км зону ураження з відповідним відступом від кордону чи лінії фронту потрапляє сама Москва. Але в зоні її ураження знаходиться цілий ряд не менш цікавих об'єктів", – пише Defence Express.

Серед таких об'єктів портал назвав аеродром стратегічної авіації "Енгельс" під Саратовом, до якого прив'язані російські стратегічні бомбардувальники, які завдають ударів по території України.

"Або база решток Чорноморського флоту РФ у Новоросійську, бо оголошеної дальності вистачить і для того, щоб дістати [місто] Сочі [Краснодарського краю]. А також безліч інших об'єктів, які значно важливіші за можливість удару по Кремлю", – підкреслили в Defence Express.

Контекст:

На озброєнні української армії зараз є радянські комплекси "Точка-У", які використовують балістичні ракети (водночас запас боєприпасів до цих комплексів дуже обмежений), українська РСЗВ "Вільха", ракета якої схожа на балістичну, а також американські ATACMS, які США забороняють використовувати для ударів по території Росії.

Цьогоріч 27 серпня президент Володимир Зеленський повідомив, що Україна успішно випробувала першу балістичну ракету власного виробництва. Жодних деталей про неї він не розкрив. Defense Express припустив, що може йтися про оперативно-тактичний ракетний комплекс "Грім-2" ("Сапсан"), який розробляли із середини 2000-х.