Дрони СБУ атакували військовий аеродром "Шайковка" в РФ, де базуються Ту-22М – ЗМІ

На аеродромі "Шайковка" дислокуються літаки дальньої авіації РФ
Фото: mil.ru (архів)

21 вересня дрони СБУ атакували військовий аеродром "Шайковка" в Калузькій області РФ. Про це з посиланням на джерела у спецслужбах повідомили ТСН і "Бабель".

На цьому аеродромі базуються літаки стратегічної авіації Ту-22М, які регулярно обстрілюють Україну, зазначив співрозмовник ЗМІ. 

"СБУ разом з усіма силами оборони України системно зменшує ракетно-артилерійський потенціал ворога. Цього тижня ми вже висадили в повітря великий арсенал у Торопці Тверської області. Сьогодні прийшла черга наступного за розмірами складу – одного з важливих логістичних пунктів ворога, де зберігали боєприпаси для ударів по Україні. Сезон "падіння уламків" у самому розпалі", – додав він.

Це не перший удар по аеродрому "Шайковка". Унаслідок атаки в серпні там, за даними української військової розвідки, було пошкоджено щонайменше один літак.

Контекст:

У ніч на 21 вересня дрони атакували другий протягом останнього тижня арсенал Головного управління російського міноборони у Тверській області. У районі селища Октябрський, де уразили 23-й арсенал ГРАУ, після атаки БПЛА перекрили федеральну трасу. У соцмережі повідомляли, що під час дронового удару могли уразити таємний об'єкт.

Також БПЛА вночі атакували арсенал із боєприпасами в російському селищі Каменний Тихорєцького району. Цей склад боєприпасів входить у трійку найбільших баз зберігання боєприпасів окупантів і є одним із головних у логістичній системі російських військ, поінформували в Генштабі ЗСУ. У Центрі протидії дезінформації при РНБО України повідомили, що на складі у Краснодарському краї зберігали північнокорейські балістичні ракети KN-23, а також артилерійські та боєприпаси до РСЗВ "Смерч".

За підрахунками Defense Express, загалом у Росії є до 20 таких складів, а на відстані до 750 км від України – шість.

У ніч на 18 вересня сили оборони атакували арсенал ГРАУ в Торопці Тверської області. На супутникових знімках видно, що після атаки дронів там з'явилися вирви діаметром від 50 м до 90 м від снарядів, які розірвалися.