Фельдшер, який рятував постраждалих під час обстрілу Харкова, помер у лікарні

21-річний Євген Юрко прибув на виклик до торговельного центру біля станції метро "Академіка Павлова"
Фото: Харківський національний медичний університет / Facebook

21-річний фельдшер екстреної медичної допомоги Євген Юрко, який допомагав постраждалим унаслідок атаки країни-агресора РФ 1 вересня по Харкову, 3 вересня помер у лікарні. Про це в Telegram повідомив міський голова Харкова Ігор Терехов.

За його словами, стан Юрка був важким. Лікарі зробили все, що могли, однак урятувати його життя медикам не вдалося, написав Терехов.

У Харківському національному медичному університеті, де на п'ятому курсі навчався фельдшер, зазначили, що Юрко разом із колегами прибув на виклик до торговельного центру біля станції метро "Академіка Павлова".

"Університетська спільнота глибоко сумує з приводу загибелі нашого студента при виконанні своїх професійних обов'язків та наданні допомоги пораненим цивільним громадянам", – ідеться у повідомленні.

Харківський обласний Центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф у Facebook раніше повідомляв, що, окрім Юрка, серйозні травми дістав також лікар-анестезіолог Дмитро Піддубний.

"Цей випадок лише підкреслює ті жахливі умови, у яких працюють наші медики та інші екстрені служби. Щодня, ризикуючи власним життям, вони виконують свої обов'язки, допомагаючи постраждалим навіть під ворожим вогнем", – зазначили медики.

Контекст:

РФ атакувала ракетами Харків приблизно о 14.00 1 вересня. "Суспільне" повідомляло, що за кілька хвилин було 10 прильотів у різних частинах міста.

Прильоти в Харкові припали на три локації, інформував начальник ОВА Олег Синєгубов: це Палац спорту, торговельний центр у Салтівському районі й місцевість біля Гідропарку в Київському районі.

За останніми даними, які озвучив Синєгубов, загалом унаслідок обстрілу окупантами Харкова 1 вересня постраждало понад 40 людей. В українському Міністерстві внутрішніх справ зазначили, що російські окупанти били по місту ракетами зенітного ракетного комплексу С-300 і балістичними ракетами "Іскандер-М".