Росіяни били по Харкову двома типами ракет, зокрема балістичними

У прокуратурі уточнили, які ракети куди влучали
Фото: Харківська обласна прокуратура / Telegram

Російські окупанти 1 вересня завдали ударів по Харкову ракетами зенітного ракетного комплексу С-300 і балістичними ракетами "Іскандер-М". Про це поінформувало в Telegram Міністерство внутрішніх справ України.

"Окупанти випустили більше ніж 10 ракет по Харкову: три влучання ракетами ЗРК С-300 і три ракети "Іскандер-М", – ідеться в повідомленні.

У МВС зазначили, що серед постраждалих унаслідок обстрілу – п'ятеро дітей. Зокрема, трирічний і тримісячний малюки дістали гостру реакцію на стрес.

Раніше повідомляли про прильоти "Іскандерів".

Харківська обласна прокуратура написала, що для удару по торговельному центру в Салтівському районі Харкова окупанти застосували дві ракети "Іскандер-М", а по Палацу спорту в Немишлянському районі міста було пряме влучання трьох "Іскандер-М", ще три влучання – по прилеглій території ракетами типу С-300 (С-400).

Контекст:

РФ атакувала ракетами Харків приблизно о 14.00 1 вересня. "Суспільне" повідомляло, що за кілька хвилин було 10 прильотів у різних частинах міста.

Прильоти в Харкові припали на три локації, інформував начальник ОВА Олег Синєгубов: це Палац спорту, торговельний центр у Салтівському районі й місцевість біля Гідропарку в Київському районі.

За останніми даними, озвученими Синєгубовим, загалом унаслідок обстрілу окупантами Харкова 1 вересня постраждало понад 40 людей.