Генштаб ЗСУ назвав найскладніші місця фронту й оновив дані про втрати РФ

З початку повномасштабного вторгнення ЗСУ знешкодили майже 629 тис. окупантів
Фото: 14 окрема механізована бригада імені князя Романа Великого / Facebook

За останню добу на фронті зафіксовано 131 бій сил оборони з армією країни-агресора Росії. Про це 11 вересня повідомив Генеральний штаб Збройних сил України.

Майже половина зіткнень – 61 – сталася на покровському й курахівському напрямках. Окупанти намагаються просуватися в районах Новоолександрівки, Воздвиженки, Свиридонівки, Гродівки, Іванівки, Новогродівки, Михайлівки, Маринівки, Георгіївки, Українська та Красногорівки.

За інформацією з ранкового зведення, кілька десятків атак армія РФ здійснила на лиманському, куп'янському, сіверському, торецькому та времівському напрямках. На харківському окупанти намагаються просуватися в районі Вовчанська та Глибокого, але без успіху.

На оріхівському та придніпровському напрямках ЗСУ не допустили втрати територій, зазначили в Генштабі.

Уранці в Генштабі також оновили дані про втрати РФ – за добу сили оборони скоротили армію окупантів на 1140 осіб убитими й пораненими.

Сили оборони України знищили 56 артилерійських систем, 15 танків і бойових броньованих машин, дві реактивні системи залпового вогню та засіб протиповітряної оборони.

Загалом від початку повномасштабного вторгнення втрати РФ наближаються до 629 тис. осіб.

Контекст:

Країна-агресор РФ розв'язала війну проти України 2014 року, коли окупувала Крим і частини Донецької та Луганської областей. 24 лютого 2022 року Росія розпочала повномасштабне вторгнення в Україну з північного, східного й південного напрямків.

Згідно з повідомленнями Генштабу, останніми місяцями покровський напрямок був найгарячішим на фронті. 5 вересня головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський заявив про припинення просування окупантів на цьому напрямку.

Із 6 серпня ЗСУ ведуть наступальну операцію на території Курської області РФ. За даними президента України Володимира Зеленського, на цей напрямок РФ перекинула 60 тис. військових, зокрема забрала із фронту в Україні.

Начальник української військової розвідки Кирило Буданов пізніше повідомив, що ворог припинив наступ майже на всіх ділянках.