Найгарячішими напрямками фронту залишаються покровський і курахівський, однак кількість російських атак зросла й на куп’янському – Генштаб ЗСУ

Сили оборони України й далі знищують російських окупантів
Фото: 103-тя окрема бригада територіальної оборони Збройних Сил України / Facebook

Упродовж минулої доби сили оборони України нейтралізували ще 1200 російських окупантів і знищили 31 артилерійську систему. Про це 5 вересня в ранковому зведенні у Facebook повідомив Генеральний штаб Збройних сил України.

Орієнтовні бойові втрати російських окупантів, за даними Генштабу ЗСУ, такі: приблизно 621 550 військових (+1200 протягом минулої доби), 8624 танки (+6), 16 869 бойових броньованих машин (+21), 17 725 артсистем (+31), 1177 РСЗВ, 940 засобів ППО, 368 літаків, 328 гелікоптерів і тисячі одиниць іншої техніки.

Протягом минулої доби на фронті, як повідомили в Генштабі, сталося 138 бойових зіткнень, найбільше – на покровському й курахівському напрямках.

52 ворожі штурми зафіксовано на покровському напрямку.

"У районах Воздвиженки, Зеленого Поля, Новогродівки, Гродівки, Селидового, Миколаївки та Миролюбівки, де загарбники за підтримки авіації намагалися витіснити наші підрозділи із займаних рубежів", – ідеться в повідомленні.

На курахівському напрямку російські окупанти 46 разів намагалися прорвати оборону українських військ. Окрім того, кількість атак зросла на куп’янському напрямку, зазначили в Генштабі.

"Сили оборони відбили всі штурмові дії противника біля Синьківки, Глушківки, Лозової, Берестового і М’ясожарівки", – зазначено в дописі.

Також протягом доби росіяни намагалися 27 разів атакувати на лиманському напрямку, 15 – на торецькому, шість ворожих штурмів українські війська відбили на краматорському, п'ять – на придніпровському й чотири – на сіверському.

Ще чотири російські штурми сталися на времівському напрямку і по два – на харківському й оріхівському.

Контекст:

Країна-агресор РФ розв'язала війну проти України 2014 року, коли окупувала Крим і частини Донецької та Луганської областей. 24 лютого 2022 року Росія розпочала повномасштабне вторгнення в Україну з північного, східного й південного напрямків.

У Генштабі ЗСУ зазначали, що найгарячішим на фронті залишається покровський напрямок у Донецькій області, проте 25 серпня ворог активізувався також на лиманському й курахівському напрямках.

Із 6 серпня ЗСУ ведуть наступальну операцію на території Курської області РФ.