Зеленський про ЗСУ в Курській області РФ: Найбільше поповнення обмінного фонду на одному напрямку

Зеленський згадав про полонених, яких ЗСУ беруть у Росії
Фото: president.gov.ua

Українська армія виконує завдання, які поставило командування щодо операції в Курській області країни-агресора Росії. Про це у зверненні за підсумками 4 вересня заявив президент України Володимир Зеленський, стенограму опублікувала його пресслужба.

"Була сьогодні доповідь головкома [Збройних сил України Олександра] Сирського. Як і щодня, щодо кожної частини фронту, предметно щодо Покровська, Торецька, курахівського напрямку. Окремо – операція в Курській області. Дуже важливо, що абсолютно всі визначені завдання нашої Курської операції реалізовуються", – сказав Зеленський.

Він подякував усім військовим, які причетні до воєнної операції на території країни-агресора.

"Станом на зараз ця наша операція продовжує бути найбільшим поповненням обмінного фонду завдяки одному напрямку", – пояснив президент України.

Контекст:

6 серпня почався наступ ЗСУ в Курській області РФ, у регіоні тривають бої. За словами Зеленського, створення українською армією буферної зони в російському регіоні є одним із завдань сил оборони.

Пізніше він сказав, що не озвучуватиме всіх цілей операції в Курській області, але кілька назвав: поповнення обмінного фонду; превентивний удар, щоб не допустити захоплення окупантами частини Сумської області; демонстрація росіянам, що для Путіна важливіша окупація України, ніж захист населення в самій Росії.

Станом на 27 серпня, за даними ЗСУ, Україна контролювала на цьому напрямку 1294 км&³2; території, йдеться про 100 населених пунктів. Після цього були нові повідомлення про просування сил оборони в Курській області.

В опублікованому 3 вересня інтерв'ю NBC News Зеленський заявив, що Україна планує безстроково утримувати контрольовані території Курської області РФ, щоб змусити нелегітимного російського президента Володимира Путіна сісти за стіл переговорів.