Українські десантники показали, які російські танки затрофеїли в Курській області. Відео

Усі російські танки працюватимуть на перемогу України, запевнили українські десантники
Скріншот: 80 окрема десантно-штурмова Галицька бригада ДШВ ЗСУ / Facebook

Із початку воєнної операції в Курській області країни-агресора РФ військові 80-ї окремої десантно-штурмової Галицької бригади ДШВ ЗСУ захопили сім танків окупантів. Про це 31 серпня повідомляють у Facebook бригади.

"Російські танки на службі в галицьких десантників. Із початку боїв на Курщині десантники 80-ки змогли затрофеїти сім ворожих танків, серед яких новітній Т-90М, чотири машини Т-80 БВМ і двійка Т-72", – ідеться в повідомленні.

На опублікованому відео десантники запевнили, що всі російські танки "будуть поставлені на ноги" і працюватимуть на перемогу України.

Військовослужбовець Богдан розповів, що разом із представниками СБУ зумів захопити кілька новеньких Т-80 БВМ на околицях Суджі в перші дні боїв.

Контекст:

6 серпня почався наступ ЗСУ в Курській області РФ, у регіоні тривають бої. За словами президента України Володимира Зеленського, створення українською армією буферної зони в російському регіоні є одним із завдань сил оборони.

Пізніше він сказав, що не озвучуватиме всіх цілей операції в Курській області, але дещо назвав: поповнення обмінного фонду; превентивний удар, щоб не допустити захоплення окупантами частини Сумської області; демонстрація росіянам, що для нелегітимного президента РФ Володимира Путіна важливіша окупація України, ніж захист населення в самій Росії.

Станом на 27 серпня, за даними ЗСУ, Україна контролювала на цьому напрямку 1294 км&³2; території, ідеться про 100 населених пунктів. Після цього були нові повідомлення про просування сил оборони в Курській області.