Генштаб ЗСУ: Сили оборони відбили понад пів сотні російських атак у районі Покровська, окупанти за добу втратили приблизно 50 артсистем і вдвічі більше БПЛА

На покровському напрямку українські військові відбивали 53 штурмові й наступальні дії окупантів, розповіли в Генштабі ЗСУ
Фото: 24 ОМБр імені короля Данила / Facebook (ілюстративне)

Минулої доби між силами оборони України та російськими окупантами сталося 134 бойові зіткнення, найбільше атак українські військові відбили на покровському напрямку в Донецькій області. Про це вранці 22 серпня проінформував у Facebook Генштаб ЗСУ.

"На покровському напрямку наші захисники відбивали 53 штурмові й наступальні дії агресора в бік населених пунктів Пантелеймонівка, Воздвиженка, Зелене Поле, Миролюбівка, Гродівка, Миколаївка, Новогродівка, Михайлівка та Птиче. Найбільша концентрація ворожих атак була поблизу Новогродівки й Михайлівки", – ідеться в повідомленні.

Крім того, сили оборони відбили 19 атак окупантів на лиманському напрямку, по 16 – на куп'янському й курахівському, 13 – на торецькому, а на гуляйпільському, оріхівському та придніпровському напрямках росіяни дещо знизили активність – наступальних дій за останню добу не проводили, додали в Генштабі ЗСУ.

"Сили оборони України продовжують ведення операції на курському напрямку. Наші воїни активно завдають окупаційним військам відчутних втрат у живій силі й техніці", – зазначено в повідомленні.

Минулої доби втрати російських загарбників сягнули 1130 осіб, підкреслили в Генштабі ЗСУ.

"Також українські воїни знешкодили сім танків, 25 бойових броньованих машин, 46 артилерійських систем, три засоби ППО, 96 БПЛА оперативно-тактичного рівня, одну крилату ракету, 59 автомобілів і 17 одиниць спецтехніки окупантів", – резюмували в Генеральному штабі.

Контекст:

Країна-агресор РФ розв'язала війну проти України 2014 року, коли окупувала Крим і частини Донецької та Луганської областей. 24 лютого 2022 року Росія розпочала повномасштабне вторгнення в Україну з північного, східного й південного напрямків.

За даними Генштабу ЗСУ, найгарячішим на фронті залишається покровський напрямок у Донецькій області, він зараз у пріоритеті для атак РФ, зазначив 15 серпня голова Донецької ОВА Вадим Філашкін.

Із 6 серпня ЗСУ ведуть наступальну операцію на території Курської області РФ.