Понад третина боїв триває на покровському напрямку, окупанти активізувалися на придніпровському напрямку – Генштаб ЗСУ

Протягом минулої доби на фронті сталося 166 бойових зіткнень
Фото: EPA (архів)

Протягом минулої доби сили оборони України нейтралізували ще 1210 російських військових і знищили ще два ворожі засоби ППО. Про це 21 серпня в ранковому зведенні у Facebook повідомив Генеральний штаб Збройних сил України.

Орієнтовні бойові втрати російських окупантів, за даними Генштабу ЗСУ, такі: приблизно 603 010 військових (+1210 протягом минулої доби), 8522 танки (+4), 16 542 бойові броньовані машини (+21), 17 216 артсистем (+60), 1166 РСЗВ, 928 засобів ППО (+2), 367 літаків, 328 гелікоптерів і тисячі одиниць іншої техніки.

Протягом минулої доби на фронті, як повідомили в Генштабі, сталося 166 бойових зіткнень, понад третина з них – на покровському напрямку.

"На покровському напрямку наші захисники відбивали 66 атак противника. Ворог намагається просуватися в напрямку Воздвиженки, Михайлівки, Калинівки, Новогродівки, Гродівки, Миколаївки, Птичого, Скучного та Зеленого Поля", – ідеться в повідомленні.

Російські окупанти й далі штурмують лиманський напрямок – зафіксовано 18 атак, куп'янський – 15, харківський – 11, курахівський – 10, краматорський – вісім, сіверський – п'ять, торецький – чотири й по дві атаки загарбники провели на времівському та оріхівському напрямках.

Окрім того, росіяни активізувалися на придніпровському напрямку, українські військові відбивали п'ять ворожих атак, додали в Генштабі.

Контекст:

Країна-агресор РФ розв'язала війну проти України 2014 року, коли окупувала Крим і частини Донецької та Луганської областей. 24 лютого 2022 року Росія розпочала повномасштабне вторгнення в Україну з північного, східного й південного напрямків.

За даними Генштабу ЗСУ, найгарячішим на фронті зараз залишається покровський напрямок у Донецькій області, він зараз у пріоритеті для атак РФ, зазначив 15 серпня голова Донецької ОВА Вадим Філашкін.

Із 6 серпня ЗСУ ведуть наступальну операцію на території Курської області РФ.