На півдні України окупанти знизили інтенсивність штурмових дій – ЗСУ

Лиховій зазначив, що ворог і далі використовує небо
Фото: 108 окрема бригада Сил територіальної оборони ЗСУ / Facebook

На півдні України російські окупанти знизили інтенсивність штурмових дій. Про це 19 серпня заявив в ефірі національного телемарафону (трансляцію вів, зокрема, телеканал "Київ") речник оперативного угруповання військ (ОУВ) "Таврія" ЗСУ Дмитро Лиховій.

"Якщо говорити про поточну добу, то на фоні всієї протяжності російсько-українського фронту в усій операційній зоні ОУВ "Таврія" з початку доби до 16.00 не відбувалося штурмових дій із боку противника. Тобто й у Херсонській області, і в Запорізькій області – нуль активності противника, не було наступу", – сказав він.

Речник ОУВ "Таврія" зазначив, що йдеться саме про суходіл.

"В артилерії, авіації й особливо в безпілотних системах (ударних безпілотниках) такого скорочення немає. Це все продовжує літати, вибухати", – наголосив Лиховій.

Минулого тижня він сказав Politico, що після початку наступальної операції української армії в Курській області Росія перекинула із Запорізької та Херсонської областей частину своїх підрозділів. ЗМІ також писали, що Росія перекинула в Курську область військових і техніку з Бєлгородської області РФ, а також із Донецької області України.

Контекст:

У лютому – березні 2022 року окупанти захопили майже всю Херсонську область і частину Запорізької та Миколаївської. У листопаді того самого року сили оборони України деокупували частину території, зокрема правобережну частину Херсонської області разом з обласним центром. На лівому березі Дніпра ЗСУ утримують плацдарм у районі села Кринки.