Генштаб ЗСУ: Сили оборони вживають заходів щодо утримання кордонів і позицій у районі Покровська

Сили оборони 16 серпня відбили 28 наступальних і штурмових дій окупантів у районі Покровська, зазначили в Генштабі ЗСУ
Фото: 110 механізована бригада імені генерал-хорунжого Марка Безручка / Facebook

Від початку доби 16 серпня у війні країни-агресора РФ проти України сталося 99 бойових зіткнень, зокрема окупанти здійснили 28 атак на покровському напрямку. Про це пізно ввечері проінформував у Facebook Генштаб ЗСУ.

"На покровському напрямку з початку доби в районах Пантелеймонівки, Водяного, Воздвиженки, Іванівки, Желанного, Гродівки, Новогродівки, Новожеланного, Птичого та Зеленого Поля точилися жорсткі бої. Відбито 28 наступальних і штурмових дій ворога. Ще дев'ять боєзіткнень триває. Наші війська вживають заходів з утримання визначених рубежів і позицій", – ідеться в повідомленні.

За даними Генштабу, окупанти 16 серпня в районі Покровська попередньо втратили 138 військових ліквідованими і 212 пораненими.

Крім того, росіяни за підтримки авіації 11 разів намагалися вклинитися в оборону українських підрозділів на торецькому напрямку – поблизу Диліївки, Північного, Торецька, Залізного, Неліпівки та Нью-Йорка.

"10 штурмів наші захисники відбили, одна атака триває і зараз", – ідеться в повідомленні.

Також по 10 російських атак 16 серпня зафіксовано на куп'янському і курахівському напрямках, а на харківському окупанти протягом доби здійснили дев'ять атак поблизу Липців і Вовчанська.

На інших напрямках кількість російських атак була меншою.

Контекст:

Країна-агресор РФ розв'язала війну проти України у 2014 році, коли окупувала Крим і частини Донецької та Луганської областей. 24 лютого 2022 року Росія розпочала повномасштабне вторгнення в Україну з північного, східного і південного напрямків.

Покровський напрямок залишається, за даними Генштабу ЗСУ, одним із найгарячіших на фронті. Про те, що покровський напрямок зараз у пріоритеті для атак РФ, 15 серпня 2024 року повідомив голова Донецької ОВА Вадим Філашкін.

Того самого дня покинути Покровськ закликала жителів міста місцева влада. 16 серпня в міській військовій адміністрації Мирнограда (за 3 км від Покровська) повідомили, що лінія бойового зіткнення – приблизно за 6 км від міста.