ГУР заявив про успішну кібератаку на компанію, яку в РФ вважають однією з найбільш захищених

Масив отриманих даних українські хакери планують виставити на продаж
Фото: Головне управління розвідки Міністерства оборони України / Facebook

Кіберфахівці Головного управління розвідки (ГУР) Міністерства оборони України спільно з активістами групи "BO Team" 11 вересня здійснили кібератаку на російський федеральний посвідчувальний центр "Основание", який видає електронні цифрові підписи. Про це повідомила в Telegram пресслужба ГУР.

За даними розвідників, атаковане підприємство, яке акредитоване міністерством цифрового розвитку держави-агресора, вважають одним із найбільш захищених і надійних у Росії.

Серед їхніх клієнтів – банківські, військові та інші державні й приватні установи, які є причетними до ведення геноцидної війни проти України, зокрема, "Вертолеты России", "Альфа-Банк", "Транснефть Телеком", "Трансмашхолдинг", "Серебро Магадана" та багато інших.

"Унаслідок атаки знищено терабайти важливих даних на серверах підприємства, а також здобуто базу даних на 1,5 млн електронних цифрових підписів суб’єктів, які користувалися послугами російського федерального центру. Масив отриманих даних українські хакери мають намір виставити на продаж, а виручені кошти передати на потреби сил безпеки та оборони України", – ідеться в повідомленні ГУР.

Контекст:

Україна неодноразово організовувала успішні кібератаки на електронні ресурси країни-окупанта РФ. Починаючи з грудня 2023 року, фахівці ГУР зламали Федеральну податкову службу РФ, також українські хакери провели кібероперацію проти російської компанії "Росводоканал", ІТ-армія України зупинила роботу платіжних терміналів у країні-агресорі РФ, атакувавши найбільшого виробника онлайн-кас "Эвотор". Під кібератаки потрапили російський дата-центрелектронні сервісиресурси РФ, зокрема аеропорти.